Tarih: 09.02.2017 15:39

ABD´nin ilk başörtülü olimpik sporcusu: Gümrükte alıkonuldum

Facebook Twitter Linked-in

 

Geçtiğimiz yılki Rio Olimpiyatları´nda ABD´nin ilk başörtülü olimpik sporcusu olarak mücadele eden ve bronz madalyayla dönen Ibtihaj Muhammed, Müslümanların çoğunlukta olduğu 7 ülkeye yönelik 27 Ocak´ta yürürlüğe giren vize yasağı nedeniyle ABD´ye giriş yaparken gümrük noktasında alıkonulduğunu söyledi.

Bir internet sitesine verdiği röportajda Muhammed, 'İki hafta önce gümrük noktasında 2 saatliğine alıkonuldum. Böyle bir şeyin neden başıma geldiğini bilmiyorum ancak şunu biliyorum ki ben Müslümanım. Arapça kökenli bir ismim var' ifadelerinde bulundu.

31 yaşındaki sporcu, ABD Başkanı Donald Trump´ın getirdiği vize yasağının söz konusu 7 ülkeden daha fazlasını kapsadığını vurgulayarak, 'Buna başörtülü Müslüman bir kadın olarak ben de dahil edildim' dedi. 

Daha önce de 'Ülkemde kendimi güvende hissetmiyorum' diyerek New York´ta yaşadığı ayrımcılıkları anlatan Muhammed, 'Her ne kadar ABD´yi temsil etsem ve olimpik donanıma sahip olsam da, nasıl göründüğünüz ve insanların sizi algılama biçimi değişmiyor' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —