Tarih: 26.01.2017 19:16

ABD´nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Albright´tan Trump´a: Müslüman olarak kaydedilmeye hazırım

Facebook Twitter Linked-in

 

Albright, Twitter hesabından paylaştığı mesajında 'Ben Katolik olarak büyüdüm, sonra Episkopal oldum. Daha sonra ailemin Yahudi olduğunu öğrendim. Ve #dayanışma adına Müslüman olarak kayıt olmak için hazırım' dedi.

​Albright bir önceki mesajında da 'Özgürlük Heykeli´nde dipnot yok. Amerika tüm inanç ve özgeçmişten gelen insanlara açık kalmalı.#MültecilerBuyrun' ifadelerini kullandı.

​ABD Başkanı Donald Trump´ın mülteci programını askıya almaya ve 7 Müslüman ülkesine vize uygulamaya yönelik planlarının ayrıntıları basına yansımıştı.

ALBRİGHT, CLINTON´U DESTEKLEMİŞTİ

Son seçimde Trump´ın demokrat rakibi Hillary Clinton´ı destekleyen ve Bill Clinton´ın başkanlığının 2. döneminde ABD Dışişleri Bakanı olan Albright geçen hafta ABD ve pek çok ülkede düzenlenen Trump karşıtı ´Kadın Yürüyüşü´nde yaptığı konuşmada da 'Eğer Müslümanları kayıt olmaya zorlarsanız, hepimiz Müslüman olarak kayıt olacağız' demişti. 

Trump seçim kampanyası döneminde ABD´ye girişte ´Tüm Müslümanların bütünüyle engellenmesi´ çağrısı yapmış ancak daha sonra pozisyonunu yumuşatmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —