Tarih: 15.05.2017 13:29

ABD´nin IŞİD´le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Erbil´de

Facebook Twitter Linked-in

 

IKBY´nin Başbakanlık resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Barzani, McGurk ve beraberindeki heyetle Erbil´deki Başbakanlık Konutu´nda bir araya geldi.

Görüşmede, Musul´u IŞİD´den kurtarma operasyonu, IKBY´ye yönelik iç göç ile bölgedeki siyasi gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Barzani, Erbil-Bağdat arasında kördüğüm haline gelen sorunların çözümüne ilişkin ABD´nin verdiği destekten dolayı McGurk´e teşekkür ederek, Erbil-Washington ilişkilerinin daha da güçlenmesi dileğinde bulundu. 

IKBY´nin, Irak´taki terör olaylarından kaçan birçok iç göçmene ev sahipliği yaptığını hatırlatan Barzani, özellikle son birkaç ayda Musul´u IŞİD´den kurtarma operasyonunda çıkan çatışmalarda yaralanan Irak ordusuna bağlı yaklaşık 35 bin askerin Erbil´de tedavi edildiğini ancak Irak merkezi hükümetinin bu konuda yeterli destek sunmadığını kaydetti.

Açıklamaya göre McGurk de görüşmede, terör olaylarından evlerini terk edip IKBY´ye sığınan iç göçmenlerin durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, ülkesinin Erbil´e hem askeri hem de insani yardımlarının devam edeceğini vurguladı.

Erbil-Washington ilişkilerine de değinen McGurk, her iki taraf arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu ve bunun daha da güçlenmesini temenni ettiklerini bildirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —