Tarih: 21.07.2017 08:36

ABD´nin Katar konusundaki çelişkili duruşunun nedeni ne?

Facebook Twitter Linked-in

 

Katar krizinin başından bu yana ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar´a baskının azaltılması gerektiğini söylüyor. ABD Başkanı Donald Trump ise Katar´ı teröristlere destek vermekle suçlayarak bu faaliyete son vermesini talep ediyor. 

ABD´li yöneticilerin bu çelişkili durumunu Sputnik´e değerlendiren Abdul Cavad, “ABD, Katar krizini havuç ve sopa yöntemiyle çözmek istiyor. Trump´ın elinde sopa, Tillerson´un elindeyse havuç var” dedi.

ABD´nin Suriye, Libya, Yemen ve diğer ülkelerdeki terörist gruplarına finansman ve yardımı kesmek için Katar´a yönelik ablukaya ilgi duyduğunu belirten uzman, “Onların görüşüne göre bu, küresel terörün konumunu zayıflatacak” dedi.

´ABD´YE GÜVEN AZALIYOR´

Diğer yandan ABD´li Arap ülkeleri uzmanı ve gazeteci Emil Amin, Sputnik´e açıklamasında, ABD siyasetçilerinin açıklamaları ile eylemlerinin sıkça birbirini tutmadığını belirterek, “ABD yönetiminin Körfez´deki durumla ilgili fikri oldukça muğlak. Bu da Ortadoğu´da ABD´ye yönelik zaten son yıllarda çok küçülen güveni daha da azaltıyor” yorumunda bulundu.

Amin, “ABD Başkanı´nın siyasi vizyonu ve siyasi deneyimi yok” diye ekledi.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —