• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

ABD´nin Katar konusundaki çelişkili duruşunun nedeni ne?

ABD´nin Katar konusundaki çelişkili duruşunun nedeni ne?

ABD-Ortadoğu ülkeleri ilişkileri uzmanı Prof. Dr. Atıf Abdul Cavad, ABD´nin Katar krizini ´havuç ve sopa´ yöntemiyle çözmek istediğini belirtti.

 

Katar krizinin başından bu yana ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar´a baskının azaltılması gerektiğini söylüyor. ABD Başkanı Donald Trump ise Katar´ı teröristlere destek vermekle suçlayarak bu faaliyete son vermesini talep ediyor. 

ABD´li yöneticilerin bu çelişkili durumunu Sputnik´e değerlendiren Abdul Cavad, “ABD, Katar krizini havuç ve sopa yöntemiyle çözmek istiyor. Trump´ın elinde sopa, Tillerson´un elindeyse havuç var” dedi.

ABD´nin Suriye, Libya, Yemen ve diğer ülkelerdeki terörist gruplarına finansman ve yardımı kesmek için Katar´a yönelik ablukaya ilgi duyduğunu belirten uzman, “Onların görüşüne göre bu, küresel terörün konumunu zayıflatacak” dedi.

´ABD´YE GÜVEN AZALIYOR´

Diğer yandan ABD´li Arap ülkeleri uzmanı ve gazeteci Emil Amin, Sputnik´e açıklamasında, ABD siyasetçilerinin açıklamaları ile eylemlerinin sıkça birbirini tutmadığını belirterek, “ABD yönetiminin Körfez´deki durumla ilgili fikri oldukça muğlak. Bu da Ortadoğu´da ABD´ye yönelik zaten son yıllarda çok küçülen güveni daha da azaltıyor” yorumunda bulundu.

Amin, “ABD Başkanı´nın siyasi vizyonu ve siyasi deneyimi yok” diye ekledi.

 

 


22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor