Tarih: 19.03.2019 19:33

ABD´nin ´kıyamet günü´ uçaklarının bulunduğu hava üssü sular altında kaldı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Hava Muharebe Komutanlığı´nın (ACC) 55. Kanadı (55. Wing) Komutanı Albay Michael H. Manion´un Facebook adresinden yapılan açıklamada, Nebraska eyaletindeki ABD Strateji Komutanlığı (USSTRATCOM) karargâhının da yer aldığı Offutt Hava Kuvvetleri Üssü´nün Missouri Nehri´nde su seviyesinin hızlı bir şekilde yükselmesi nedeniyle sulara teslim olduğu kaydedildi.

Offutt Hava Kuvvetleri Üssü, ´kıyamet günü´ uçağı olarak bilinen E-4B Nightwatch (Gece Nöbeti) uçaklarının da orada konuşlanmış olması nedeniyle ABD ordusu için en büyük önem teşkil eden üslerden biri. 

Açıklamada ayrıca üssün neredeyse 3´te birinin sular altında kaldığı, içindeki 200 binadan, aralarında birkaç E-4B Nightwatch hangarının da bulunduğu 30 binanın zarar gördüğü, kalkış pistinin bir kilometrelik kısmının da suya gömüldüğü bilgisine yer verildi.

E-4B Nightwatch (Gece Nöbeti) uçağı, ABD Hava Kuvvetleri´nin hizmetindeki Boeing 747-200 uçaklarının, olası bir nükleer saldırı durumunda komuta merkezi olarak kullanılmak üzere tasarlanmış ve donatılmış versiyonu. Bu uçaklar yakıt takviyesi alarak tam 1 hafta boyunca havada kalabiliyor. E-4B´nin üzerinde kurulan ekipmansa nükleer patlamanın zarar verici faktörlerinden korunmuş durumda.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —