• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

ABD´nin Polonya´ya destek mesajında ´Rusya´ vurgusu

ABD´nin Polonya´ya destek mesajında ´Rusya´ vurgusu

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Polonya liderlerine ABD´nin ülkeyi NATO konusunda desteklediği ve Polonya´nın 'Rusya´nın saldırganlığı' konusundaki endişelerini paylaştığı mesajını verdi.

 

Başkent Varşova´daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Başbakanı Beata Szydlo ile bir araya gelen ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Paul Ryan, ziyaretinin amacının NATO´da iki ülkenin 'stratejik ortaklığından' duyulan memnuniyeti göstermek ve 'NATO ittifakına olan sadakati' yeniden teyit etmek olduğunu belirtti.

´OMUZ OMUZA DURUYORUZ´

Ryan, 'NATO´da Polonya´ya destek sözü vermek üzere buradayız. Ayrıca, Rusya´nın saldırganlığı konusunda duyulan endişeyi paylaşıyoruz. Rusya´nın bu saldırganlığını sindirmek için bilhassa siz Polonyalılarla yan yana, omuz omuza duruyoruz' dedi. 

Baltık ülkelerinde ve Doğu Avrupa´da bir süredir ABD´li askerlerin öncülük ettiği NATO birliklerinin sayısında artış gözlemleniyor. Bölgede, NATO varlığındaki artışın yanı sıra, Rusya karşıtı söylemler de hız kazanmış durumda.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor