• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

´ABD´nin Rus gözlem uçuşlarını kısıtlaması halinde Rusya karşı tedbir alır´

´ABD´nin Rus gözlem uçuşlarını kısıtlaması halinde Rusya karşı tedbir alır´

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD´nin Açık Semalar Anlaşması çerçevesinde Rus askeri uçaklarının ABD hava sahasındaki gözlem uçuşlarını kısıtlaması halinde, Moskova´nın buna karşı tedbirlerle yanıt ver

 

Moskova´da basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zaharova, “Washington´un bu tutumu, anlaşmanın geleceği bakımından iyi herhangi bir şey içermiyor ve ortaklarımızı bu konuda tüm ciddiyetimizle uyardık. Basının yazdığı gibi ABD´nin üzerinde Rus gözlem uçuşlarının yapılmasını zorlaştırmaya yönelik tedbirlerden bahsedecek olursak, bu tedbirlerin anlaşmamıza uygun olup olmadığını değerlendireceğiz ve buna uygun olarak kendimizin atacağı adımlar konusunda karar alacağız. Bildiğiniz gibi, ki sürekli olarak bunu söylüyoruz, hiç kimse uluslararası ilişkilerde karşılıklılık ilkesini kaldırmadı” ifadelerini kullandı. 

Daha önce Wall Street Journal, Beyaz Saray´ın Açık Semalar Anlaşması çerçevesinde Rus askeri uçaklarının ABD hava sahasındaki uçuşlarına kısıtlama getirmeyi planladığını yazmıştı. Kremlin ise anlaşmanın çerçevesindeki tüm taleplerin bu belgeye uyularak yapılması çağrısında bulunmuştu.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor