• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

ABD´nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Esad´dan kurtulmak bizim işimiz değil

ABD´nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Esad´dan kurtulmak bizim işimiz değil

ABD´nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede 'Suriye´de (Devlet Başkanı Beşar) Esad´ın yönetici olarak bir geleceği yok' ifadesini kullandı, ancak ´Esad´den kurtulmanın´ ABD´nin işi olmadığ

 

ABD´nin başkenti Washington´da basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Jeffrey, İdlib´deki durumun kötü olduğunu söyledi. Kısa süre önce Türkiye, İsrail ve Ürdün´ü ziyaret eden Jeffrey, 'İdlib´de durum çok tehlikeli; (İdlib için) kimyasal silah hazırlandığına dair birçok kanıt var' iddiasını ileri sürdü. 

Ülkesinin Esad´a yaklaşımıyla ilgili de konuşan Jeffrey, 'Suriye´de Esad´in yönetici olarak bir geleceği yok.' ifadesini kullandı, ancak Esed´den kurtulmanın ABD´nin işi olmadığını belirtti.

´ABD IŞİD BİTENE KADAR SURİYE´DE KALACAK´

ABD´nin İdlib´e yönelik herhangi bir hava harekatı düşünüp düşünmediği sorusuna Jeffrey, 'ABD, IŞİD´i tamamen bitirene kadar Suriye´de kalacaktır; bu da biraz zaman alacaktır' yanıtını verdi. Jeffrey, Suriye´de IŞİD´i bitirene kadar kalma konusunda ABD Başkanı Donald Trump´ın da aynı şekilde düşündüğünü söyledi.

Jeffrey, 1-4 Eylül´de sırasıyla İsrail, Ürdün ve Türkiye´de temaslarda bulunmuştu.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor