• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

´ABD´nin Suriye´de beyaz fosfor kullandığı yönünde gelen bilgiler araştırılsın´

´ABD´nin Suriye´de beyaz fosfor kullandığı yönünde gelen bilgiler araştırılsın´

Rus Senatör Frants Klintseviç, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü´nün (OPCW) ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye´de yasaklı beyaz fosfor kullandıkları yönündeki bilgileri bir an önce araştırması gerektiğini söyle

 

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi´nde Savunma ve Güvenlik Komitesi´nin üyesi Frants Klintseviç, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda OPCW´yi ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye´de yasaklı beyaz fosfor kullandıkları yönündeki bilgileri bir an önce araştırmaya çağırdı. 

Klintseviç, 'Elbette ki OPCW´yi sadece SANA ajansının haberine istinaden ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonu Suriye´de beyaz fosfor kullanmakla suçlamaya çağırmıyorum. Bu olayın araştırılması gerekiyor ve örgütün de beklemeksizin bunu yapması lazım' ifadelerini kullandı.

OPCW´nin Suriye´deki olayla ilgili herhangi bir yorum yapmadığına dikkat çeken Klintseviç, şöyle devam etti: 'Örgüt dilini yutmuşçasına, adeta ajansın haberi kendisiyle alakalı değilmiş gibi susuyor. ABD ve İngiltere´nin OPCW´nin işini siyasi düzleme çekmede başarılı oldukları anlaşılıyor ve bu örgütün objektif sonuca varacağı yönünde umutlar tükeniyor.'

Daha önce Suriye devlet haber ajansı SANA, ABD´nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye´nin Hacin kentine düzenledikleri hava saldırısında yasaklı beyaz fosfor maddesini kullandıklarını ileri sürmüştü.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor