ABD´nin THAAD sistemi, Güney Kore´yi karıştırdı

ABD´nin THAAD sistemi, Güney Kore´yi karıştırdı

ABD´nin Güney Kore´ye yerleştirdiği THAAD füzesavar savunma sistemi, ülkedeki vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Bir golf sahasına yapılan kuruluma karşı çıkan göstericiler, yer yer polisle karşı karşıya geldi.

 

Güney Kore´nin orta kesimlerinde yer alan Seongju kentindeki bir golf sahasına kurulan THAAD füzesavar savunma sistemi, bölgedeki halkın büyük tepkisini çekti. 

THAAD füzesavar sistemlerinin taşındığı 6 dev aracın etrafında gösteriler düzenleyen yaklaşık 200 kişilik bölge halkı, Güney Kore polisinin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

8 bin kişinin yaşadığı bölgede polis, göstericileri dağıtabilmek için takviye ekiplerin desteğini aldı.

Seongju´da yaşayan Güney Koreliler, kente yerleştirilecek THAAD sisteminin kendilerini Kuzey Kore´ye açık hedef haline getireceği endişesiyle füzesavar yerleştirilmesine karşı çıkıyor.

Öte yandan yerel aktivistler, sistemin bölgeye sağlık ve çevresel sorunlar getireceği uyarısında bulunuyor.

Polis, Güney Kore´ye mart ayında ulaştırılan füze atar araçlar, radarlar, füzesavar silahlar ve savaş kontrol istasyonu gibi ABD askeri ekipmanlarını golf sahası üzerinde belirlenen alana ulaşmasında eşlik etti.

Güney Kore askeri yetkilileri, planlanan sürecin işlemesi durumunda THAAD ünitesinin bu yılın sonunda işlevsel hale geleceğini açıkladı.Güney Korelilerin tepkisi dışında, THAAD sistemlerinin yerleştirilmesi konusunda bazı hukuki engellerin de mevcut olduğu biliniyor.

​200 KİLOMETRE MENZİLİ VAR

Kısa ve orta menzilli füzeleri radar sistemi sayesinde tespit ederek bu füzeleri düşüş aşamasında yok eden füzeler fırlatan THAAD sisteminin 200 kilometre menzili ve 150 km yükseğe füze fırlatma kapasitesi bulunuyor.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading