Tarih: 16.09.2015 22:00

ABD´nin tırlatmasına az kaldı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Olay Teksas eyaletinin Irving kentinde meydana geldi. Lise öğrencisi Ahmet Muhammed evinde yaptığı dijital saati öğretmenine göstermek üzere okula götürdü. 14 yayındaki Ahmet´in çantasından sarkan kablolar ve 'tik-tak' sesinden şüphelenen İngilizce öğretmeni okul idaresine haber verdi. Ahmet, okula gelen 6 polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Parmak izi alındı, saatlerce emniyette kaldı.

'Dallas Morning News' gazetesinin internet sitesi, Ahmet´e ait bir video kaydını yayınladı. Elektronik parçalarla dolu odasında görülen Ahmet, 'Deneyler yapmaya bayılıyorum' diyor. Mekanik ve fen bilimlerine meraklı Ahmet´in okulda da robot kulübüne üye olduğu açıklandı.

´Adı Muhammed olunca´

Ahmet´in Sudan´dan göçen babası ise 'Oğlum insanlık için iyi şeyler icat etmek istiyor. Ama 11 Eylül´den sonra adı Muhammed olunca kötü muamele görüyor' dedi.

ABD´de muhtemel terör eylemlerini önlemek amacıyla okullarda olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. 3 gün okuldan uzaklaştırılan Ahmet´in, 'Bir daha hiçbir icadımı okula götürmeyeceğim' diye söz verdiği bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —