´IŞİD MİLİTANLARI, MUSUL´DAN SONRA TEL AFER´E KONUŞLANDI´
Musul´un tam kurtarılmasıyla terörle mücadelenin sona ermeyeceğini, çünkü IŞİD´in halen Irak´ın bazı diğer bölgelerinde de bulunduğunu belirten sözcü, 'Örneğin Anbar vilayetinin batısındaki Tel Afer kenti çevresinde konuşlandılar' diye konuştu.
Suriye ve Irak orduları arasındaki koordinasyona da değinen Resul, 'Çöllük bölgelerdeki operasyonlarla ilgili iki ülke arasında gerçek bir koordinasyon yok, çünkü söz konusu çok büyük bir arazi. Ne Suriye ne de Irak´ın bu araziyi kontrol altına almak için elinde imkanı yok. Orada ABD ve müttefiklerinin savaş uçakları çalışıyor' ifadelerini kullandı´TERÖR KRİZİNİ KIŞKIRTAN, ABD´NİN 2003 MÜDAHALESİ OLDU´
Bağdat´taki Amerikan Üniversitesi´nin öğretim görevlisi Raid el Azavi, Sputnik´e açıklamasında, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Musul IŞİD´den özgürleştirildikten sonra Irak yine de ABD güçlerinin varlığına ihtiyaç duyacak. Terör krizini kışkırtan ABD´nin 2003´teki müdahalesi oldu. Bu müdahalenin yarattığı kaos, halen Irak´ı topraklarındaki ABD´nin askeri varlığına katlanmaya zorluyor. Irak ordusu tek başına militanların saldırılarını püskürtemiyor. Topraklarımızın ABD tarafından işgaline çağırmıyorum ama şunu anlamak lazım ki halihazırda Irak ordusu terörü tamamen mağlup etmek için gereken imkanlara sahip değil. IŞİD, Irak´ın tüm bölgelerinde var. Üstelik Bağdat´ın şimdi yardıma ihtiyacı var, çünkü ülkede halen gerçek bir ordu kurulmuş değil. İç veya dış tehditlerin oluşması durumunda güvenilebilecek bir ordumuz yok”.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya