Tarih: 15.06.2015 14:21

`ABD`nin Nusra`ya desteğinin kanıtları var`

Facebook Twitter Linked-in

 

The Independent`ın Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, ABD`nin El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ile ilişki içerisinde olduğunu yazdı. Nusra`nın ‘IŞİD karşıtlığı kartı`nı oynadığını söyleyen Fisk, normalde ABD`nin bu örgüte silah verdiğini söyleyenlere ‘komplo teorisyeni` deneceğini ancak istihbarat raporları ve tarihin tersine işaret ettiğini belirtti.

Sol`da yer alan habere göre, tarihte komplo teorisi denen pek çok şeyin doğru çıktığını belirten Fisk, 1933`deki Reichstag yangınını komünistler tarafından değil Naziler tarafından başlatıldığını, İran Başbakanı Muhammed Musaddık`ın CIA ve MI5 tarafından devrildiğini ve daha pek çok olayı hatırlattı.

ARAPLAR ABD`Yİ SUÇLU GÖRÜYOR

Haberde Arapların 2011`deki Ortadoğu ‘devrimlerinin` Batılı güçler tarafından istikrarsızlık ve iç savaş yaratmak üzere planlandığını düşündüğü söylenirken, aynı şekilde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad`a karşı ayaklanmanın ve Mısır lideri Hüsnü Mübarek`in devrilmesinin de ABD`liler tarafından planlandığının düşünüldüğü belirtiliyor.

Fisk, İran`ın Suriye için büyük harcamalar yaptığını ve nükleer silah üretimini sürdürdüğünü söyleyerek, yaptırımlara rağmen İran`ın ‘İsrail ve Sünni devletlere`, Nusra ve IŞİD`den daha büyük tehlike oluşturduğunu yazıyor.

FRANSIZ İSTİHBARATI: ABD NUSRA`YI HEDEF ALMIYOR

Katar Dışişleri Bakanı Halid el Attiyah`ın da Le Monde ile yaptığı röportajda 'IŞİD dışında tüm gruplar Esad`ı devirmek için savaşıyorlar. Ilımlılar Nusra Cephesi`ne `sizinle çalışmayız` diyemez' dediğini anımsatan Fisk, bunun El Nusra`nın ‘ılımlılar` ile aynı tarafta olduğuna işaret ettiğini söylüyor.

Fisk`e göre ABD de benzer düşünerek, El Nusra`ya ‘Sizinle çalışmayız` demiyor ve benzer bir askeri desteği Nusra`ya da sunuyor.

Fransız hükümetinden gelen istihbarat raporlarının da ABD hava saldırılarının Nusra`yı hedef almadığını gösterdiği belirtilirken, Palmira kenti IŞİD tarafından ele geçirilirken de tek bir ABD uçağının bile görülmediği söyleniyor.


`BİZİM TERÖRİSTLERİMİZ OLACAKLAR`

Suriye`deki ‘teröre karşı savaş` hikayesinin bitmekte olduğunu söyleyen Fisk, bunun sebebinin de ‘kimi teröristlerin yakında bizim teröristimiz` olacak olması olduğunu belirtiyor.

Fisk, Nusra`nın yalnızca para ve daha çok silaha ihtiyacı olduğunu söyleyerek, örgütün ‘daha korkunç teröristler ve Esad teröristleri` ile savaştığını belirtiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —