Tarih: 20.11.2016 11:31

Abe ve Putin, Peru´da ‘senli benli oldu´

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Peru´nun başkenti Lima´nın ev sahipliği yaptığı Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Görüşmede Moskova ile Tokyo arasındaki ilişkilerin ileriye gidildiğini söyleyen Putin şu ifadeleri kullandı: “İşbirliği konusunda Dışişleri, Savunma Bakanlıkları ve Güvenlik Konseyleri bazındaki görüşmelerimiz gibi bazı işbirliği vasıtalarını faaliyete geçirdik, tüm bunlar ilişkilerde ileriye doğru gitmemize olanak veriyor. Ticari-ekonomik alandaki işbirliğini de yoğunlaştırmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Bugün iki ülkenin tüm bu alanlarda her türlü görüş alışverişi yapma imkânı var.”

Abe ise iki ülke arasındaki siyasi diyaloğun son zamanlarda daha da yoğunlaştığını belirterek “Japonya´ya yapacağın ziyaret öncesinde, aramızda iki ülke arasında geniş kapsamda yoğun temaslar gerçekleştireceğimizi düşünüyorum, bu alanda hazırlık çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin´in 15-16 Aralık tarihlerinde Japonya´ya gideceğini belirtmiş, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da görüşmede bu ziyaretin ele alındığını söylemişti.

ABE: EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK BAŞARILI BİR PLAN ONAYLADIK

Bu arada Kyodo Haber Ajansı´nın aktardığına göre, Abe görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Aralık ayındaki temaslarımız öncesinde iyi bir görüşme gerçekleştirdik, 8 noktada ekonomik işbirliğini geliştirmeye yönelik başarılı bir planı onayladık” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —