• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

AB´nin Dürüstlüğü,Samimiyeti Nerede

AB´nin Dürüstlüğü,Samimiyeti Nerede

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu örgütü (PKK) terörist olarak kabul eden AB nasıl oluyor da böyle bir durumu hoş görebiliyor. Samimiyet, dürüstlük nerede? (...) Bu ikiyüzlülüktür.' dedi.

 

AFP

Kürt asilere ve İslam Devleti (İD) grubuna karşı çok sert müdahale sözü veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye´nin 'tarihindeki en ağır terör dalgalarından biriyle' karşı karşıya olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul´daki bir konuşmasında, Türkleri 'harekete geçmeye' çağırarak, 'Bu terörist örgütleri en sert şekilde vuracağız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Teröristlerin yeni stratejileri karşısında biz de yeni mücadele yöntemleri geliştireceğiz ve ivedilikle alt edeceğiz.' dedi.

Türkiye´nin güçlü adamı, kendisini eleştirilerine cevap olarak, 'Biz demokrasiyle değil terörle mücadele ediyoruz, insan haklarıyla değil teröristlerle mücadele ediyoruz.' dedi.

Türkiye bir dizi benzeri görülmemiş saldırı nedeniyle aylardan beri alarm hâlinde yaşıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı, pazartesi günü bir kez daha Avrupa Birliği´nin (AB) PKK ile mücadeledeki 'samimiyetinden' şüphesini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kızgınlıkla, 'Anlaşma (19 Mart´ta Brüksel´de imzalanan Türkiye-Avrupa göçmen anlaşması) imzaladığımız binanın hemen arkasında terörist örgüt (PKK) bir çadır kurmuş ve paçavrasını asmış.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu örgütü terörist olarak kabul eden AB nasıl oluyor da böyle bir durumu hoş görebiliyor. Samimiyet, dürüstlük nerede? (...) Bu ikiyüzlülüktür.' dedi.

Türkiye, PKK sempatizanlarının Avrupa Birliği binasının karşısına bir çadır kurmasını kınamak üzere pazar günü Belçika´nın Ankara Büyükelçisi´ni çağırdı.(Fransa,AFP-21.03.2016)

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor