Tarih: 04.05.2016 09:28

AB´nin Sözünü Tutmasını Bekliyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

IRNA

Türkiye, Avrupa kriterlerini yerine getirmek ve AB´den mültecileri geri alma sözünü tutma karşılığında, vatandaşları için vize uygulamasının iptali konusunda AB´nin verdiği sözü tutmasını bekliyor.

Türk vatandaşlarına Schengen vize kurallarının iptali hususunda Avrupa´nın talep ettiği 72 kriteri yerine getirmek için Ankara´ya verilen sürenin sonuna gelinirken Türkiye´deki diplomatik kaynaklar, 72 kriterden 69´unun yerine getirildiğini ve geride kalan üç kriterin de yakında yürürlüğe gireceğini belirtti.

AB´nin en üst merci olan Avrupa Komisyonu, vize uygulamasının kaldırılması için Türkiye´nin Avrupa kriterlerine ulaşma girişimleriyle ilgili raporları açıklayacak.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye AB Bakanı Volkan Bozkır´ın Avrupa Komisyonunun raporunun yayımlanmasından sonra 11-12 Mayıs tarihlerinde Brüksel ve Strasbourg´a gideceğini belirtiyor. Söz konusu kaynaklara göre olağanüstü bir durumun oluşmaması halinde Türkiye ile vize uygulamasının kaldırılması konusunda komisyon raporu olumlu olacak.(İran,IRNA-03.05.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —