Tarih: 03.12.2015 21:45

´AB´nin Türkiye´ye, Türkiye´nin de AB´ye ihtiyacı var´

Facebook Twitter Linked-in

İsveç´in başkenti Stockholm´de İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman, Adalet ve Göç Bakanı Morgan Johansson ile bir araya gelen Avramopoulos, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında Brüksel´de anlaşma ile sonuçlanan zirvenin önemine dikkati çeken Avramopoulos, 'Sığınmacı krizinin çözümünde AB´nin Türkiye´ye, Türkiye´nin de AB´ye ihtiyacı var' dedi.
AB ile Türkiye´nin nişanlandığını ve yeni bir dönemin başladığını ifade eden Avramopoulos, Türkiye vatandaşlarının Avrupa´ya vizesiz seyahatinin söz verilen tarihte başlaması gerektiğini vurguladı.
´3 MİLYAR EURO SIĞINMACILARA HARCANACAK´
Türkiye´nin de verdiği sözleri tutması gerektiğini aktaran Avramopoulos, Türkiye´de 2 milyonun üzerinde sığınmacı bulunduğunu ve Türkiye´ye verilecek 3 milyar euronun sadece bu sığınmacılara harcanacağını kaydetti.
Türkiye´nin insan tacirleriyle mücadelesinin önemine vurgu yapan Avramopoulos, AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmaya oldukça pozitif baktığını söyledi.
Avramopoulos, İsveç´in, Yunanistan ve İtalya´dan gelen sığınmacıları kabul etmeme hakkının da bulunduğunu hatırlatarak, İsveç´in bu ülkelerden gelen sığınmacıları istendiği taktirde geri gönderebileceğini söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —