Tarih: 21.10.2020 15:45

Adnan Oktar´ın evlerinden 150 milyon yıllık, 10 milyon dolar değerinde fosil çıktı

Facebook Twitter Linked-in

 

Adnan Oktar´ın Ankara´daki evlerinde yaklaşık 150 milyon yıllık, 10 milyon dolar değer biçilen 879 adet fosil ele geçirildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ´Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek´ suçlarından cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Oktar´a yakınlığı ile bilinen suç örgütü üyesi bir şüphelinin, Türkiye´ye kaçak yollarla getirdiği fosilleri Pursaklar´daki dubleks bir evde sakladığını belirledi.

Şüphelinin bunları örgütün maddi varlığını sürdürebilmesi için piyasaya süreceği bilgisi üzerine çalışma başlatan ekipler, örgüte ait bir ikamete yaptıkları operasyonda 802 parça bitki-hayvan fosili ele geçirdi.

 

/resimler/2020-10/21/1546418195410.jpg

 

Fosiller MTA Müzesi´ne verilecek.

Operasyonda örgüt üyeliğinden cezaevinde tutuklu bulunan O.B.Y. ve ikamet sahibi H.K´ya adli işlem yapıldı.

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle farklı bir adreste de yine aynı tarihi değere sahip fosillerin bulunduğu belirlendi. Söz konusu evde yapılan aramalarda ise 77 parça bitki-hayvan fosili ile çeşitli hayvanlara ait kafatası fosilleri ele geçirildi.

Operasyon kapsamında suç örgütü üyeliğinden cezaevinde tutuklu bulunan H.F.M ile ikamet sahibi Y.Ö´ye adli işlem uygulandı. Ele geçirilen toplam 879 fosilin 150-200 milyon yıllık, piyasa değerlerinin yaklaşık 10 milyon dolar olduğu tespit edildi.

Bu fosillerin MTA Müzesi´ne teslim edileceği öğrenildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —