Tarih: 24.05.2016 15:47

AfD´nin Müslümanlar Merkez Konseyi ile Görüşmesi Kısa Sürdü

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi ile İslam karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi arasında merakla beklenen ve hafta başında gerçekleştirilen buluşma başladıktan kısa bir süre sonra iptal edildi.

AfD toplantıyı terketti

1,5 saat sürmesi öngörülen toplantının yapıldığı oteldeki salonu terk eden AfD lideri Frauke Petry, Merkez Konseyi ile nesnel bir diyalog kurmanının mümkün olmadığını saptadıklarını ve buluşmayı o yüzden yarıda kestiklerini açıkladı.

İslam´ın esaslarının şeriat kanunları ve Kuran´ın kuralları olduğunu ifade eden AfD lideri, ‘Müslümanların Almanya´daki temsilcileri dinlerinin 7.yüzyılda sıkışıp kaldığını kabullenmeliler´ diyerek, İslam´ın Avrupa ve Alman demokrasisi ile uyuşmadığını söyledi. Almanya için Alternatif lideri Petry iki taraftan da heyetlerin katıldığı buluşmada, Merkez Konseyi temsilcilerinin AfD´nin parti programındaki bazı maddelerin kaldırılarak, iptal edilmesini istediklerini iddia etti ve buna örnek olarak baş örtüsüne getirdikleri eleştiriyi gösterdi.

Mazyek: AfD toplumu bölmeyi amaçlıyor

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ise AfD‘nin sağ popülist çizgisinden vazgeçmeye niyeti olmayan ve iftiralarla önyargıları körükleyerek toplumu bölmeyi amaçlayan bir parti olduğunu söyledi. AfD‘nin ibadethanelerin nasıl inşa edileceğine ve Müslüman kadınların giyim tarzına karışma hakkı olmadığını savunan Mazyek, `Demokratik olduğunu iddia eden bir partinin din özgürlüğünü tartışmaya açması kabul edilemez. AfD Alman tarihin en karanlık dönemi olan Hitler yıllarını anımsatıyor‘ dedi.

Buluşma teklifi Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi tarafından yapılmıştı. AfD´nin geçen ay Stuttgart´ta düzenlenen kongresinde İslam karşıtlığını parti programına alması sonrasında, Petry´ye, `Neden bizden nefret ediyorsunuz?‘ sorusunu soran Konsey Başkanı Aiman Mazyek iki tarafın bir araya gelerek karşılıklı olarak önyargıları masaya yatırabileceğini söylemişti. AfD kongresinde minarelerin ve camilerde vaazların yasaklanması ile İslam dininin Almanya´ya ait olmadığı ifadeleri, delegelerin oylarıyla parti programına girmişti.

AfD Genel Başkanı Petry, İslam´ın anayasayla bağdaşmadığını ileri sürerken, Pazar günü yaptığı yeni bir açıklamada `başörtüsüyle bir sorunum var‘ diyerek, Almanya´daki camilerde birçok imamın Suudi Arabistan´a özgü radikal bir İslam´ı vaaz ettigini öne sürmüştü. Kısa bir süre önce sığınmacıların Almanya´ya girmelerinin gerekirse silahla engellenmesini savunan Frauke Petry camilere devlet denetimi getirilmesinin gerekli olduğunu da belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —