Tarih: 30.12.2015 09:14

Afganistan İstediği Sürece

Facebook Twitter Linked-in

 

ISNA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda Kabil ve İslamabad yetkilileriyle üçlü toplantının önemine işaret ederek geçiş döneminde Afganistan´ın desteklenmesini istedi.

Afgan mevkidaşıyla kapalı kapılar ardında görüştükten sonra ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası toplum, geçmişteki hatalarını tekrarlamamalı ve Afganistan´ı önümüzdeki 10 yıllık geçiş döneminde yalnız bırakmamalı. Aynı şekilde Afganistan, güvenliğinin garantilenmesi ve güçlenmesi için Pakistan´ı desteklemeyi sürdürmeli.” dedi.

Afganistan ve Türkiye arasındaki yakın ilişkilere işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Türk askerleri Kabil istediği sürece Afganistan´da kalacak. Askerlerimiz Afganistan´da barış ve istikrarın daimî şekilde sağlanması için bu ülkede bulunuyor. Ankara, Afganistan ulusal hükûmetini destekleyenlerin başında geliyor. Afganistan´ın sorunları bizim sorunlarımızdır ve buna karşılık bu ülkenin başarıları da bizim başarımızdır. Afganistan geçen 14 yılda uygun olmayan şartlarına rağmen gözle görülür şekilde ilerleme sağlayabildi. Kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için çabaların sonuçlanmasını umuyoruz.

İki taraf arasında yapılan görüşmede, bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Türkiye geçen yıllarda Afganistan ve Pakistan arasında bir ara bulucu olarak hareket etti. Bu doğrultuda 2007 yılından beri Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında “İstanbul Süreci” olarak adlandırılan üçlü toplantılar başladı.(İran,ISNA-25 Aralık 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —