Tarih: 09.10.2017 09:20

Afrikalılardan Sarkozy hakkında UCM´ye suç duyurusu

Facebook Twitter Linked-in

 

15´e yakın STK´dan oluşan Uluslararası Afrika Sivil Toplum Kuruluşları Cephesi´nin (FISPA) yazılı açıklamasında, Fransa´nın 2011´de Libya´ya müdahalesi sırasında o dönemde cumhurbaşkanı olan Sarkozy´nin insanlığa karşı savaş suçu işlediği iddia edildi. 

Söz konusu müdahale nedeniyle Libya´nın eski Devlet Başkanı Muammer Kaddafi´yle binlerce kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, Sarkozy´yi UCM´ye şikayet ettikleri bildirildi.

FISPA´ya üye olan Gineli aktivist Elie Kamano, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Kaddafi´nin öldürülmesi, Afrika ve Afrikalı toplumlar nezdinde kötü sonuçlar doğurdu. Bu nedenle Sarkozy´yi UCM´ye şikayet ettik.' ifadelerini kullandı.

Bazı gözlemciler de Kaddafi´nin ölümüyle 'Libya´nın terör mabedine dönüştüğünü' ve bunun Mali, Burkina Faso, Nijer, Çad ve Tunus gibi birçok Afrika ülkesini olumsuz yönde etkilediğini savundu.

STK kaynaklarına göre, FISPA´nın hazırladığı suç duyurusu dilekçesi, dün Kanada´da görev yapan bir avukat tarafından UCM´ye teslim edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —