• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Ağır molla uyarısı: İsrail aptalca hareket ederse Tel Aviv ile Hayfa yok olur

Ağır molla uyarısı: İsrail aptalca hareket ederse Tel Aviv ile Hayfa yok olur

İran´ın önde gelen muhafazakar mollalarından Ayetullah Ahmed Hatemi, İsrail´e ´´Aptalca hareket ederseniz, Tel Aviv ile Hayfa yok olur´´ diye seslendi.

 

Tahran Cuma Namazı Hatibi Ahmed Hatemi, İran devlet televizyonundan canlı yayımlanan cuma hutbesinde, ABD´nin İran İslam devrim lideri Ruhullah Humeyni´nin getirdiği Velayet-i Fakih sisteminin yarattığı molla rejimini yıkmak istediğini söyledi. 

Tahran Üniversitesi´nde konuşan Hatemi ´´Batı´nın sona erdirilmesine yönelik baskılarına karşın füze kabiliyetimizi genişleteceğiz ki, İsrail şunu bilsin: Aptalca hareket ederse Hayfa ve Tel Aviv tamamen yok edilir´´ dedi.  

´AVRUPALILAR GÜVENİLMEZ´ 

ABD Başkanı Donald Trump´ın İran´la nükleer anlaşmadan çekilmesini eleştirirken Tahran´ın anlaşmanın ayakta kalması için Avrupa Birliği´ne (AB) güvenemeyeceğini dile getiren Hatemi, şunları söyledi:

´´Amerika bir halt beceremez. Onlar hep İran rejimini devirmenin peşinde oldular ve bu amaç kapsamında anlaşmadan da çekildiler. Anlaşmaya imza atan Avrupalılar da güvenilmez. İran´ın düşmanlarına güvenemezsiniz.´´

Aynı zamanda İran Uzmanlar Meclisi üyesi de olan muhafazakar ayetullah konuşurken cuma namazı için toplananlar geleneksel sloganları attı: ´´Amerika´ya ölüm´´, ´´İsrail´e ölüm´´.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor