• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

AGİT Minsk Grubuna İlişkin Açıklama

AGİT Minsk Grubuna İlişkin Açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan Trend Ajansı’na yapılan açıklamada, AGİT Minsk Grubunun bir üyesi olarak Türkiye’nin, Güney Kafkasya’da barış, istikrar, refah ve geniş işbirliğine ciddi engel olan Dağlık Karabağ sorununun çözümü iç

Bakü Haber

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, AGİT Minsk Grubu eş başkanlık enstitüsünün değiştirilerek “5’li Eş Başkanlar Konseyi” olması konusuyla ilgili tutumunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Trend Ajansı’na yapılan açıklamada, AGİT Minsk Grubunun bir üyesi olarak Türkiye’nin, Güney Kafkasya’da barış, istikrar, refah ve geniş işbirliğine ciddi engel olan Dağlık Karabağ sorununun çözümü için atılan tüm adımları yakından takip ettiği bildirilerek “Türkiye, sorunun çözümü amacıyla Minsk Grubu çerçevesinde devam eden çabalara katkıda bulunmaya çalışıyor. Minsk Grubunun mevcut formatı kapsamında genel olarak sorunun çözümü yönünde atılan adımları da destekliyor ve bu yönde gayret gösterir.” şeklinde ifadeler kullanılıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca, tüm bunların yanı sıra gerek Minsk Grubu formatında, gerekse diğer formatlarda üçüncü ülkelerle ilişkilerinde Türkiye’nin, milli meselesi olan Dağlık Karabağ sorununu her zaman gündeme getirdiği kaydediliyor ve şunlar belirtiliyor: “Kardeş Azerbaycan’ın bu önemli sorununun uluslararası kamuoyunda güncelliğini koruması ve sorunun en kısa zamanda çözümü için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Azerbaycan’ın gündeme getirdiği Minsk Grubu eş başkan sayısının üçten beşe çıkarılması (ABD, Rusya, Fransa, Türkiye ve Almanya) konusuna gelince, bu konuda henüz elimizde herhangi bir bilgi yok. Türkiye’nin Dağlık Karabağ konusuyla ilgili politikasının net olduğunun ve Güney Kafkasya’da barış ve huzurun sağlanması için bu sorunun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözümlenmesi gerektiğine inandığımızın bir kez daha altını çiziyoruz.”

Azerbaycan’ın AGİT Parlamenterler Asamblesi Heyeti Siyasi Konular ve Güvenlik Komitesi Başkan yardımcısı, Milletvekili Azay Guliyev, önümüzdeki ay Viyana’da yapılacak AGİT Parlamenterler Asamblesi Kış Dönemi Toplantısında hem Almanya hem de Türkiye’nin, Dağlık Karabağ ihtilafının çözüm sürecine daha yakından katılması ve hâlihazırda 3 ülkeden oluşan Minsk Grubu eş başkanlığının yapısının değiştirilerek “5’li Eş Başkanlar Konseyi” olması yönünde teklifler sunacağını açıklamıştı. (Azerbaycan, Bakü Haber - 04 Şubat 2015)



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor