Tarih: 21.04.2017 09:51

Ahmedinejad cumhurbaşkanlığı seçimlerinden men edildi

Facebook Twitter Linked-in

 

İran´da 19 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylar seçimlerden önce Anayasa Koruma Konseyi´nin denetiminden geçiyor.

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad´ın adaylığı, Anayasa Koruma Konseyi tarafından veto edildi.

İran Seçim Kurulunca yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Haşimi Rafsancani ve Muhammed Hatemi´nin döneminde Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı yapan Mustafa Haşimi Teba, Meşhed kentindeki İmam Rıza Türbe ve Külliyesi Vakfı Başkanı İbrahim Reisi, Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve lider Ali Hamaney´e Cumhurbaşkanılığı döneminde danışmanlık yapan İslam Koalisyon Partisi Merkez Konseyi Başkanı Mustafa Mirselim´in, 12. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olarak katılacağı belirtildi.

​Reformist ve ılımlı muhafazakarların adaylarının Ruhani, Cihangiri ve Haşimi Teba olarak ortaya çıktığı listede, Cihangiri ve Haşimi Teba´nın Ruhani´yi desteklemek için aday oldukları belirtilirken, seçim gününe yakın adaylıktan çekilmeleri bekleniyor.

Muhafazakarların adaylarından Reisi ve Galibaf arasında kimin çekilip çekilmeyeceği netlik kazanmış değil. Ruhani´nin kazanmasına kesin gözüyle bakılan seçimlerde, muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen İslam Koalisyon Partisi Merkez Konseyi Başkanı Mirselim´e ise şans tanınmıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —