Tarih: 17.05.2021 15:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen: Suriye ile ilişkiler mutlaka düzelecek

Facebook Twitter Linked-in

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin mutlaka düzeleceğini söyledi. Şen, 'Çünkü biz sadece komşu değiliz, kardeşiz de. Türk milletiyle Suriye halkı kardeştir. Bu 2 kardeş arada bir sıkıntılar olabilir' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Fikir Meydanı programında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Sinem Fıstıkoğlu´nun sorularını yanıtladı.

Aydınlık gazetesinin aktardığına göre 'Vatanımız, Mavi Vatan´la 1.5 kat büyüdü. Bu da şöyle olmadı: 2 tane haritadan anlayan amiralimiz gelip ´Sayın Cumhurbaşkanımız siz bizim başkomutanımızsınız anayasal olarak. Size şöyle bir harita çizelim´ demediler, bunun savaşı verildi' diyen Şen, şunları kaydetti:

'Savaşı verilerek Doğu Akdeniz yarıdan bu tarafa Türk gölüne dönüştü farkındaysanız. Şimdi Mısır´la bir hat çekilecek. Yarın Suriye ile ilişkiler mutlaka düzelecek. Çünkü biz sadece komşu değiliz, kardeşiz de. Türk milletiyle Suriye halkı kardeştir. Bu 2 kardeş arada bir sıkıntılar olabilir. Kardeş olduğumuz da nerden belli? Suriyeliler Türkiye´de. Neden buraya geldiler? Çoğu Arapça konuştuğu halde neden Türkçe konuşan bir yere geldi? Çünkü kardeş olduğunu biliyordu.

´Öyle ya da böyle olacak´

120 sene önce siz buradan Şam´a gitmek isteseydiniz pasaport taşıyor olmayacaktınız. O zaman pasaport yoktu ama olsaydı diyorum. Bu kardeşler mutlaka tek el, tek hane, tek mahalle olarak tekrar bir düzen ortaya koyacaklar. O zaman Suriye´yle olan Mavi Vatan zaten masmavi vatan. Bu olacak. Öyle ya da böyle olacak.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —