´Akdeniz´deki göçmen ölümlerindeki artışın sorumlusu AB´
Uluslararası Af Örgütü, ´Avrupa Birliği´nin başarısız politikalarının Akdeniz´deki göçmen ölümlerinin artışına neden olduğunu´ açıkladı.
Örgütün yayınladığı yeni raporda, Libya´yla yapılan ´pervasız anlaşmaların´ da binlerce insanı boğulma, tecavüz ve işkenceyle karşı karşıya getirdiği belirtildi. Raporda, AB´nin Libya´daki gözaltı merkezlerinde yaşanan ihlalleri görmezden geldiği aktarıldı.
BBC Türkçe´nin aktardığı rapora göre 2017 yılı içinde Akdeniz´de 2000´den fazla göçmen Avrupa´ya gitmeye çalışırken hayatını kaybetti.
AB üyesi ülkelerin içişleri bakanları, göçmen krizini görüşmek üzere Perşembe günü Estonya´nın başkenti Talinn´de bir araya gelecek.Bakanlar, Avrupa Komisyonu´nun açıkladığı 92 milyon dolarlık eylem planını değerlendirecek.
Avrupa Komisyonu, bu bütçenin yarısından fazlasının, göçmen kaçakçılarının teknelerini açık denize açılmadan durdurabilmeleri için, kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla Libya Sahil Güvenliği´ne verilmesini öneriyor.
Bütçenin geri kalanının ise İtalya´ya varan göçmenlerin gıda ve barınma ihtiyaçları ile yasal işlemleriyle ilgili harcamalar için İtalya´ya verilmesi öneriliyor.
´AB PLANINI DEĞİŞTİRDİ, ÖLÜMLER ARTTI´
Uluslararası Af Örgütü´nün Avrupa direktörü John Dalhuisen AB´nin planını şu sözlerle eleştirdi:
'Avrupalı bakanlar, insanların hayatını kurtarmak ve onları korumak için hareket edecekleri yerde, utanmadan mültecilerin ve göçmenlerin İtalya´ya varmasını engellemek amacını taşıyan umutsuz bir teklif kapsamında Libya´yla pervasız anlaşmalara öncelik veriyorlar. Avrupa devletleri, denizdeki ölüm oranlarını durduran arama ve kurtarma stratejisine adım adım sırtlarını döndü.'
Af Örgütü´nün raporu, AB´nin 2015´te Akdeniz´deki arama ve kurtarma çalışmalarını güçlendirmeye yönelik aldığı tedbirlerin ölüm oranlarını çok büyük ölçüde azalttığını belirtti.Ancak örgüt, AB´nin kısa süre sonra bundan vazgeçtiğini, insan kaçaklarını durdurmaya ve teknelerin Libya´dan ayrılmasını önlemeye odaklandığını belirtiyor.
Örgüt, bu uygulamaların ve denize çıkmaya uygun olmayan teknelerin kullanımındaki artışın, Akdeniz´i göçmenler için daha da tehlikeli hale getirdiğini söylüyor.
Libya´daki Sahil Güvenlik ekiplerinin kaçakçılarla işbirliği yaptıkları ve göçmenleri taciz ettiklerine dair ciddi iddiaların bulunduğunu belirten Af Örgütü, bu ekiplerin müdahalelerinin göçmen ve mültecileri riske soktuğunu öne sürüyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
