Akıncı: Doğalgazı potansiyel tehlike olarak görüyorum
AP´ye konuşan Kuzey Kıbrıs lideri Akıncı, Rumların üçüncü tur doğalgaz sondaj ihalesi açmasını eleştirdi. Akıncı, Rumlarla müzakere masasına oturduğunda doğalgaz konusunun süreci etkilemeyeceğini düşündüğünü, şimdi ise ş?
Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı, Associated Press´e Kıbrıslı Rumların tek taraflı doğalgaz ihalesine çıkması ve diğer güncel konulara ilişkin değerlendirmede bulundu.
Bölgede bulunması ihtimali olan doğalgazın akıllı bir şekilde hazırlanılıp, bölgede daha fazla tansiyonu yükseltmeyecek şekilde yönetilmesi durumunda fayda getireceğini ifade eden Akıncı, Kıbrıs Cumhuriyeti´nin aralarında ‘sondaj için bir aciliyet olmadığı´ yönündeki mutabakata rağmen doğalgaz ihalesine çıkmasını da eleştirdi.
´DOĞALGAZ ÇÖZÜMÜ FİNANSE ETMEK İÇİN KULLANILABİLİR´
Akıncı, Ada´nın açıklarından çıkarılacak doğalgazın Kıbrıs sorununun çözümünün bir kısmını finanse etmek için kullanılabileceğini belirterek, Rum yönetiminin tek taraflı ihaleye çıkmasının bölgedeki gerilimi arttırabileceğini belirtti.
Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile görüşmelere başladığında bu sürecin bir sorun olmayacağını düşündüğünü aktaran Akıncı, şimdi ise bu durumu potansiyel tehlike gördüğüne işaret etti.
AKINCI´DAN ‘MÜLKİYET SORUNU´NA TAKAS ÇÖZÜMÜ
Türk ve Rum taraflar arasındaki müzakerelerde hiç olmadığı kadar anlaşmaya yakın olduklarının altını çizen Akıncı, Kıbrıs Cumhuriyeti´nden gelecek ay yapılacak parlamento seçimleri nedeniyle sürecin yavaşladığını kaydetti.
Akıncı ayrıca, barış anlaşmasının sağlanması durumunda Türklerin Ada´nın kuzeyinde çoğunlukta olması gerektiğini vurguladı. Mülkiyet hakkının korunması için takasın da aralarında olduğu bir dizi ‘çare´ olduğunu da ifade eden Akıncı, “Kıbrıslı Türklerin yönetimde oldukları bölgede çoğunluk olmama gibi bir durumu öngörmüyorum” diye ekledi.
Kuzey Kıbrıs lideri Akıncı, Rumlardan gelen eleştirilere rağmen Türkiye´nin de sürece dahil olması gerektiğini belirterek bir kez daha dönüşümlü cumhurbaşkanlığının olduğu federal devlet modeli vurgusu yaptı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
