Tarih: 03.12.2015 21:26

Aliyev: TANAP 2018´de tamamlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Aliyev, resmi temaslarda bulunmak için Bakü´ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Davutoğlu´nu, AK Parti´nin seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.
‘MAALESEF İSTİKRAR BOZULDU´
Aliyev, 'Türkiye-Azerbaycan birliği ve siyaseti bölgede istikrarlaştırıcı rol oynuyor. Maalesef bölgede istikrar bozulmuştur. Yeni tehditler oluşmuştur. Tüm bu gelişmelere hazır olmalıyız ve hazırız. Türkiye ne kadar güçlü olsa Azerbaycan´ın da gücü artacaktır. Tüm uluslararası kurumlarda da birbirimizi daima destekliyoruz. Ermenistan-Azerbaycan çatışmasında ve Yukarı Karabağ sorununda Azerbaycan´ın tutumunu destekledikleri için Türk halkına ve devletine teşekkür ederim' diye konuştu.
‘TANAP´IN GERÇEKLEŞMESİNDE HİÇBİR SORUN YOK´
Enerji ve ulaştırma konularında her iki ülkenin ortak projelerinin hem Azerbaycan ve Türkiye hem de dünya için büyük önem taşıdığını vurgulayan Aliyev, 'TANAP projesi Türkiye-Azerbaycan projesidir. Bu projeye birlikte başladık bugün ise uluslararası bir proje gibi dünyanın dikkat merkezindedir. TANAP´ın gerçekleşmesinde hiçbir sorun yok. 2018´de belki de daha erken inşaat tamamlanacak ve böylece Azerbaycan Türkiye ve Avrupa´ya doğalgaz ihraç edecektir. Avrupa ülkeleri yeni alternatif kaynak elde edecektir' dedi.
Azerbaycan´ın çok zengin doğalgaz yatakları olduğunu bildiren Aliyev, '2,6 trilyon metreküp doğalgaz rezervimiz var. Başlıca ihraç yolumuz Türkiye´dir. Türkiye üzerinden de Avrupa´ya' bilgisini verdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —