Tarih: 13.05.2015 11:28

Aliyev-Babacan Görüşmesi

Facebook Twitter Linked-in

 

Ria Novosti

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmî İnternet sitesinde yayımlanan bilgiye göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Babacan, G20`nin iş dünyası gruplarından biri olan B20 çerçevesinde yapılan iş dünyası bölgesel toplantısına katılmak üzere geldiği Bakü’de resmî ziyaretle bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Babacan, Türkiye’nin, G20 dönem başkanlığına seçildiğinin ve bu nüfuzlu teşkilâtın bütün etkinliklerinin Türkiye’de düzenleneceğinin altını çizdi. Babacan ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nı düzenlenecek olan etkinliklere katılmaya davet ettiğini tekrar dile getirdi.”

Babacan’a göre Azerbaycan ile Türkiye’nin, G20 toplantılarında beraber olması özel bir önem taşıyor. Azerbaycan’da Avrupa Oyunlarının ilk defa düzenlenmesinin önemine değinen Babacan, müsabakaların, yüksek seviyede düzenleneceğinden emin olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Türkiye’nin G20 dönem başkanlığına seçilmesini, kardeş ülkenin büyük bir zaferi olarak nitelendirerek Azerbaycan’ın, dünyanın önde gelen devletlerinin Türkiye’ye gösterdiği bu yüksek güvenden ötürü memnun olduğunu belirtti. Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Azerbaycan’ı G20’ye davet ettiği için bir kez daha teşekkür etti.

Aliyev, Azerbaycan’ın G20 için hazırlık yaptığını ve bu bağlamda Bakü’deki bugünkü toplantının önemini vurguladı. Görüşmede iki ülke arsındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin, bütün alanlarda başarıyla geliştiği belirtildi. Bu ilişkilerin, gelecekte de gelişmeye devam edeceği konusunda emin olunduğu belirtildi. (Rusya, Ria Novosti - 12 Mayıs 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —