Tarih: 09.05.2019 08:54

Alman basını: Almanya-ABD dostluğu paramparça oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Daniel Broessler imzasıyla Suddeutsche Zeitung sayfalarında yayınlanan makalede, Pompeo´nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ve mevkidaşı Heiko Mass ile görüşmek için Berlin´e yapacağı ziyareti birkaç saat kala iptal edip Bağdat´a geçmesinin iki ülke ilişkileri hakkında spekülasyonlara neden olduğu belirtildi.

Pompeo´nun aniden aldığı iptal kararını affetmenin güç olduğunu kaydeden Broessler, 'Diplomasi dünyasında nezaketsizlik ve utanmazlık var. Öyle ya da böyle, Başkan Donald Trump´ın göreve başlamasından yaklaşık iki yıl sonra, kısa süre önce Alman-Amerikan dostluğu olarak övülen şeyin büyük bölümü paramparça oldu' ifadelerini kullandı.  

´ABD DIŞ POLİTİKASI KENDİNE ÖZGÜ ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞE SAHİP´

Trump döneminde ABD dış politikasının ´kendine özgü öngörülebilirliğe´ sahip olduğunu belirten Alman yazar, bu politikanın ulusal çıkarların diplomasi aklıyla değil, müttefiklerle ihtilaf halinde bile kaba iktidar politikasıyla yürütüldüğünü vurguladı.

´BERLİN, TRUMP SONRASI DÖNEM İÇİN STRATEJİ GELİŞTİRMELİ´

Trump´ın görevden ayrılması sonrası ABD´nin Almanya için yeniden gerçek partner ve dost olacağını umduğunu yazan Broessler, Berlin yönetiminin Trump sonrası döneme yönelik strateji geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —