• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Alman meclisi hukuk heyeti: ABD´nin Suriye´ye saldırısı yasadışı

Alman meclisi hukuk heyeti: ABD´nin Suriye´ye saldırısı yasadışı

Almanya´da meclisin (Bundestag) avukatları, Alman hükümeti tarafından sözlü desteklenen ABD-İngiltere-Fransa koalisyonunun Suriye hükümetine yönelik füze saldırısıyla ilgili görüş bildirdi.

 

Alman meclisinin hukuk uzmanları, ´uluslararası hukukun ihlali´ diye nitelediği saldırının, kimyasal saldırı iddialarına misilleme olduğu gerekçesini de ikna edici bulmadı. 

Sol Parti´nin (Die Linke) talebi üzerine rapor hazırlayan meclisin hukuk uzmanları, ´´Bir devleti uluslararası bir sözleşmeyi çiğnediği gerekçesiyle cezalandırmak için askeri güç kullanmak, şiddeti yasaklayan uluslararası yasaların ihlalidir´´ dedi.

´İSTİSNA İÇİN GERKLİ ŞARTLAR YOK´ 

Hukuk heyeti, İngiltere Başbakanı Theresa May´in açıklamasındaki ´Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın kimyasal saldırısına misilleme´ gerekçesini de ´ikna edici değil´ diye reddetti. May´in liderliğindeki Muhafazakar Parti, şiddeti yasaklayan uluslararası normlarda halkın zarar görmesini önlemek için istisnaya gidilebileceğini savunuyor.

´SAVAŞ ÜZERİNE SAVAŞ OLMAZ´

Alman meclisinin hukuk heyeti ise ´böyle bir istisna için gerekli şartların bulunmadığı´ sonucuna vardı. Raporda ´´Suriye savaşındaki can kaybı sayısı gözönüne alındığında, daha fazla insanın acı çekmesini önlemek için uygun aracın askeri saldırı olduğu savı sorgulanmalıdır´´ denildi.  

´BM DİKKATE ALINMALI´

ABD-İngiltere-Fransa´nın saldırısına Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi´nden onay çıkmadığına dikkat çeken rapor, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas´ın BM´nin kimyasal saldırı iddiasına karşılık veremediği savını da ´hukuki temeli yok´ diye geri çevirdi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor