Tarih: 29.06.2018 10:43

Alman medyası Trump ve Putin´in anlaşma olasılığını değerlendirdi: Avrupa için kâbus olur

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD´li mevkidaşı Donald Trump´ın yapacağı görüşmenin sonucunda Washington´un NATO´nun doğu sınırındaki tatbikatlarına katılmaktan vazgeçebileceği belirtilen haberde, Moskova´nın ise karşılığında Rusya´nın batısındaki manevralara son verebileceği kaydedildi. 

Habere göre ABD´nin bu yöndeki olası kararı NATO´nun zayıflamasına ve ‘temel ilkelerinin sorgulanmasına´ yol açabilecek. Bununla birlikte Moskova´nın saldırı olanaklarının değişmeyeceği, Avrupa ülkelerinden bu durumdan memnun kalmayacak başlıca 2 ülkeninse sürekli olarak ‘Rus tehdidi´ uyarısında bulunan Polonya ve Baltık ülkeleri olduğu ifade edildi.

Die Welt ayrıca iki liderin gerçekleştireceği görüşmenin sonunda Rusya´ya uygulanan yaptırımların hafifletilmesi durumunda Avrupa´nın da böyle bir adım atmak zorunda kalacağını ileri sürdü.

Daha önce Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Moskova ve Washington´un Putin-Trump zirvesinin üçüncğ bir ülkede yapılması konusunda mutabakat sağladığını açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —