Tarih: 24.08.2017 15:20

Alman süper market devinden protesto: Raflarına sadece Alman ürünlerini koydular

Facebook Twitter Linked-in

 

Hamburg´da yer alan bir EDK mağazası, ırkçığı protesto etmek için raflarına sadece Alman ürünlerini koydu. Satılan yabancı ürünlerin hepsini raflardan kaldıran mağaza raflara üzerinde “Bu raf çeşitlilik olmadan biraz sıkıcı” ve “Bu alan sınırlar sebebiyle bu halde” yazan dövizler astı.  

‘RAFLAR KÜBA´YA BENZİYOR´

Telegraph´a konuşan bir EDK sözcüsü konuyla ilgili şöyle konuştu: “EDK çeşitlilikten ve farklılıktan yanadır. Dükkanımızda Almanya´nın farklı bölgelerinden gelen mallar satıyoruz. Ama müşterilerimizin değer verdiği özgün çeşitliliği ancak ve ancak başka ülkelerden gelen mallar aracılığıyla sağlayabiliriz. Eylemimiz olumlu tepkiler aldı, bundan dolayı çok mutluyuz.

EDK´nın eylemi sosyal medyaya da yansıdı. Bir Twitter kullanıcısı Hamburg´daki mağazanın görüntülerini paylaşarak 'Rafların görüntüsü Komünist Küba´ya benziyor' sözlerini paylaştı, manzarayı yabancı mal almayan sosyalist Küba´daki bir markete benzetti. 

​Almanya Başbakanı Angela Merkel´in 2015 yılında 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı ağırlayacaklarını duyurmuştu. Merkel´in açıklaması kimi Almanlar tarafından olumsuz karşılanmıştı. Bu tarihten itibaren gazetelerde göçmen kökenli kişilerin adının karıştığı suç olaylarının sayısının artması ülkede yabancı düşmanı oluşumların sayısının artmasına sebep olmuştu. Bazı Almanlar ise basının göçmen kökenli kişiler tarafından işlenen suçları yansıtma biçiminin taraflı ve yanlış olduğu eleştirisini dile getirmişti.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —