• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Alman AP milletvekili Rusya`ya alınmadı

Alman AP milletvekili Rusya`ya alınmadı

Yeşiller Partisi`nin Avrupa Parlamentosu Grup Başkanı Rebecca Harms`ın, Moskova Havalimanı`nda ülkeye girişine izin verilmedi.

Avrupa Parlamentosu`nun (AP) Yeşiller Partili Alman üyesi Rebecca Harms`ın, perşembe akşamı Moskova havaalanında ülkeye girişine izin verilmedi. AP Yeşiller Grubu Başkanı Harms`ın, cinayet suçundan yargılanan Ukraynalı pilot Nadejda Savçenko`nun duruşmasını izlemek için gittiği ülkede, havaalanında üç saat bekletildikten sonra Brüksel`e geri döndüğü bildirildi.

AP Yeşiler Grubu`ndan yapılan açıklamada, Harms`a Moskova Havalimanı`nda üç saatlik bekleyişin ardından, `istenmeyen` kişi olduğunun söylendiği ve Rusya`ya girişinin `suç eylemi` teşkil ettiğinin belirtildiği bildirildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı ise olayın ardından Rusya`nın tutumunun `kabul edilemez` olduğunu açıkladı.

Rebecca Harms, Rus gazeteciler Igor Kornelyuk ve Anton Voloşin`in öldürülmesinden sorumlu tutularak, cinayetle yargılanan Ukraynalı pilot Nadejda Savçenko`nun duruşmasını izlemek için Rusya`ya gitmişti. Rusya devlet televizyonu Rossiya`da çalışan iki gazeteci 18 Haziran`da Ukrayna`nın doğusundaki Lugansk kentinde Ukrayna ordusunun düzenlediği bir saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kiev yönetimi, Rusya`nın 33 yaşındaki pilot Savçenko`yu kaçırdığını öne sürmüştü.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor