Tarih: 11.01.2023 09:35

Alman basınından Türkiye'ye övgü

Facebook Twitter Linked-in

Türk savunma sanayii, Alman basınında gündem oldu. Ülkenin önde gelen Die Welt gazetesi, savunma sanayiinin gelişimini "Türkiye'nin bir silahlanma gücü olarak yükselişi" başlığıyla haberleştirdi.

Türkiye savunma sanayii alanında son yıllarda yaptığı atılımlarla dünya çapında dikkat çekiyor. Savunma alanındaki atılım ve başarılar, Alman basınının da dikkatinden kaçmadı.

Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden Die Welt, Türk savunma sanayisinin gelişimini "Türkiye'nin bir silahlanma gücü olarak yükselişi" başlığıyla haberleştirdi. Haberde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunun yerine Türkiye'nin kendi kendine silah tedarik eden bir ülke haline gelmesini istiyor. Silah ithalatına bel bağlamak yerine kendi güçlü savunma sanayisini kuruyor." ifadeleri kullanıldı.

Die Welt gazetesinin haberinde Türkiye'nin Almanya ile savunma alanında yaşadığı geçmiş sorunlara da yer verildi. Ankara'nın 20 yıl önce Almanya'dan bin adet Leopard 2 tankı almak istediği ancak 7 milyar euro'luk anlaşmanın gerçekleşmediği belirtildi.

Bayraktar TB2 SİHA'larının etkinliği övüldü. Aynı şirketin "Kızıl Elma" adlı insansız savaş uçağının da bu yıl faaliyete geçeceği vurgulandı.

Milli Muharip Uçak projesine de değinilen haberde, Türkiye'nin F-35 projesinden çıkartılmasının kendi jetini geliştirme sürecini hızlandırdığı söylendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —