Tarih: 13.11.2013 11:55

'Alman Gizli Servisi İstese Yakalardı'

Facebook Twitter Linked-in

Almanyanın Sesi

Almanya`nın Münih kentinde, Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör hücresi NSU`nun işlediği cinayetlere yönelik dava devam ederken, cinayetleri işlediği öne sürülen ve hayatta olmayan terör hücresi üyesi Uwe Mundlos`un babası, Thüringer Eyalet Meclisi`nin NSU Araştırma Komisyonu`nda ifade verdi. Siegfried Mundlos, güvenlik birimlerinin daha sonra terörist oldukları anlaşılan NSU üyelerinin varlıklarından haberdar oldukları halde, kasten müdahale etmediklerini öne sürdü.

Uwe Mundlos`un babası Siegfried Mundlos, Thüringen Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilâtı`nın, başından bu yana oğlunun, hayatta olmayan diğer örgüt üyesi Uwe Böhnhard ve hâlihazırda yargılanan Beate Zschäpe ile birlikte nerede kaldıklarını bildiğini öne sürerek, 'Nerede oldukları biliniyordu. Chemnitz`de oldukları biliniyordu. Onları ilk dört haftada yakalayabilirlerdi' dedi. Uwe Mundlos`un anne ve babasının, kasım ayı içinde Münih Yüksek Mahkemesi`nde de tanık olarak ifade vermesi bekleniyor.

Böhnhard`ın annesi dinlenecek

Thüringen Eyalet Meclisi`nin NSU Araştırma Komisyonu`na daha önce ifade veren örgütün diğer hayatta olmayan üyesi Uwe Böhnhard`ın annesi Brigitte Böhnhard, salı günü Münih Yüksek Mahkemesi`nde devam eden davada görgü tanığı olarak ifade verecek.

Brigitte Böhnhard`ın, terör hücresinin üç üyesini, 2002 yılı bahar aylarına kadar eşiyle birlikte Saksonya eyaletinde ziyaret ettiği belirtiliyor.Yetkililerin açıklamalarına göre Brigitte Böhnhard`ın, üçlüye para yardımı yaptığı da belirtiliyor. Öğretmen olan Brigitte Böhnhard, daha önce Alman birinci devlet televizyonu ARD`ye verdiği demeçte, üçlünün NSU adı altında yaptıklarından haberdar olmadığını ifade etmişti. Böhnhard, olanlardan haberi olmuş olması durumunda, oğlunu polise bildireceğini söylemişti.

Uwe Mundlos, Uwe Böhnhard ve Beate Zschäpe, 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanıyor. Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 2001 Kasım ayında bir karavanda ölü bulunurken, Beate Zschäpe`nin mahkemesi Münih`te devam ediyor. Zschäpe `nin annesinin 27 kasımda mahkemede tanık olarak ifade vermesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —