Alman makineciler Rusyanın Asyaya Yönelmesinden Korkuyor
Alman Ekonomisi Doğu Komisyonu Başkanı Eckhard Cordes, Avrupa Birliğinin uyguladığı yaptırımlar yüzünden Rusyanın Asya ve Latin Amerikalı makine mühendisliği ürünleri tedarikçilerine başvurabileceğini ifade etti.
Komisyon’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Cordes, komisyonun yaptığı bir araştırmaya dayanarak, “Makine tedariki genellikle sorun yaratmazken yedek parça tedariki, askeri alanda kullanmaları olasılığı nedeniyle, aniden sorun haline geldi. Bu belirsizlik ve teslimde artan gecikmeler, Rusyalı müşterilerin tek tek yüzünü diğer ülkelerden tedarikçilere çevirmesine yol açtı” açıklamasında bulundu.
Cordes, halihazırda en büyük sorunu yürüyen merdivenler, ekskavatörler, pompalar, traktörler, sondalar ve demiryolu araçları için Almanya’dan gönderilen yedek parça sevkiyatının oluşturduğunu belirtti.
“Korkarız, Rusya ticaret sisteminin büyük bir bölümü, Asya ve Latin Amerikan istikametine yönelecek” diyen komisyon başkanı, komisyonun AB’ye yaptırımların parametrelerini belirlemeyi ve şirketlere bireysel izinlerin verilmesini önerdiğini bildirdi.
Komisyonun verdiği bilgiye göre Rusya, 2014’ün ilk yarısı sonuçlarına göre, Alman ürünlerin ithalatçıları listesinde, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nin ardından üçüncü sırada yer alıyor. Öte yandan Almanya’dan Rusya’ya ihracat, 2014’ün ilk yarısında, yüzde 15,5 oranında geriledi. Alman ürünlerin Kazakistan (-%12) ve Belarus’a (-%21) ihracatında da düşüş yaşandı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
