Alman ekonomisinde Rusya endişesi
Alman iş dünyası Rusya`ya yaptırımlardan rahatsız. Alman Ekonomisi Doğu Komitesi, ilişkilerin tamamen kopabileceği uyarısında bulundu.
Doğu Avrupa`da faaliyet gösteren Alman şirketlerini temsil eden Alman Ekonomisi Doğu Komitesi (OA), Rusya`ya yaptırımları eleştirerek sonuçları konusunda uyardı.
OA Başkanı Eckhard Cordes, Batı`nın Rusya`ya uyguladığı yaptırımların ilişkilerde tamamen bir kopuşa neden olabileceği uyarısında bulunarak, 'Birbiri hakkında değil, birbiriyle konuşmak parolamız olmaya devam etmelidir' dedi.
DW Türkçe`nin haberine göre, Ukrayna krizi nedeniyle kaybedilen güvenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Cordes, Başbakan Angela Merkel`in Ukrayna konusunda iki tarafla da diyalog halinde barışçı bir çözüm bulma çabalarını da övdü.
RUSYA ÇİN`E YÖNELİR`
Rusya`nın dünyanın önde gelen yedi sanayi ülkesinin oluşturduğu G7`den dışlanmasının yanlış olduğunu söyleyen Cordes, 'Ekonomik yaptırımlar ve izolasyon politikası mevcut sorunları çözmeyecektir. Bu tür adımlar Rusya`yı sadece Avrupa`dan uzaklaştırıp Çin`e yakınlaştıracaktır' diye konuştu.
VLADİVOSTOK`TAN LİZBON`A UZANAN ORTAK SERBEST TİCARET BÖLGESİ İÇİN RUSYA`NIN KAZANILMASI GEREK
Alman Ekonomisi Doğu Komitesi Başkanı, Avrupa`nın Rusya`yı karşısına alarak bir şey yapamayacağını belirterek, Vladivostok`tan Lizbon`a uzanan bir ortak serbest ticaret bölgesi oluşturulması için Rusya`nın kazanılması gerektiğini söyledi.
Rusya`da yaklaşık 6 bin Alman şirketi faaliyet gösteriyor. OA verilerine göre Rusya`daki faaliyetler Almanya`da yaklaşık 300 bin kişilik istihdam sağlıyor. Rusya`da ise yaklaşık 250 bin kişi Alman firmaları için çalışıyor. Batı`nın Ukrayna krizi nedeniyle Rusya`ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle iki ülke arasındaki ticari ilişkiler darbe aldı. 2015 yılının ilk çeyreğinde Rusya`ya Alman ihracatı üçte bir oranında azaldı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
