Tarih: 25.05.2017 10:51

Almanlar ve İtalyanlar, Polonya ile Baltık ülkeleri için ´Rus tehdidi´ne inanmıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´nın önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden Ifop, Brüksel´deki NATO zirvesi öncesi Sputnik haber ajansı için bir araştırma gerçekleştirdi.

Almanların ve İtalyanların çoğu, Polonya ve Baltık ülkeleri için ‘Rus tehdidi´ne inanmıyor

Buna göre, araştırmaya katılan İtalyanların yüzde 69´u, Almanların yüzde 60´ı ve Fransızların yüzde 47´si Rusya´nın Polonya ve Baltık ülkelerine askeri müdahalede bulunma gibi planlarının olduğuna inanmıyor. Bu görüşe sahip olanların çoğunu iyi eğitim görmüş orta yaşlı katılımcılar oluşturuyor.

İngiltere ve ABD´de ise durum tam tersini gösteriyor. Eğitimli insanlar Rusya´nın Doğu Avrupa´ya müdahalede bulunma ihtimalini dışlamıyor. Araştırmaya katılan İngilizlerin yüzde 43´ü ve ABD´lilerin çoğunu demokratların oluşturduğu yüzde 55´i bu görüşü paylaştığını ortaya koydu. 

Araştırma, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere´de 21-25 Nisan 2017 tarihlerinde, ABD´de ise 21-27 Nisan tarihlerinde yapıldı. 18 yaşın üzerindeki 4055 kişinin katıldığı araştırmanın ülke genelinde veriler için güven aralığı yüzde 95´lik olasılığıyla yüzde +/- 3.1 olarak hesaplandı.

NATO, ´RUS TEHDİDİ´ GEREKÇESİYLE DÖRT TABUR KONUŞLANDIRDI 

NATO, 2016´nın Haziran ayında, doğu bölgedeki üyelerini olası ‘Rus tehdidi´ne karşı korumayı gerekçe göstererek, Letonya, Litvanya, Estonya ve Polonya´ya dört tabur konuşlandırma kararı almıştı.

LAVROV, ´NATO BAHANE ARIYOR´ DEMİŞTİ

Öte yandan Rusya, NATO üye ülkelerinden hiçbirine asla saldırmayacaklarına yönelik çok sayıda açıklamalarda bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklamada NATO´nun bunun çok iyi bildiğini, ancak Rusya´nın sınırlarına daha fazla askeri birliklerini konuşlandırmak için bahane aradığını ifade etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —