Tarih: 05.06.2015 14:39

Alman siyasetçiler: Putin`in G7`ye davet edilmesi şart

Facebook Twitter Linked-in

 

Dünyanın en gelişmiş 7 ekonomisinden oluşan G7 grubu, Kırım`ın referandumla Rusya`ya bağlanması sonrasında ikinci kez Rusya`nın katılımı olmadan zirve yapacak.

Haziran 2014`te Brüksel`de G7 formatında bir araya gelen grup, bu yıl 7-8 Haziran`da Almanya`nın Bavyera eyaletindeki Elmau Şatosu`nda toplanacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in zirveye katılmayacak olması ise deneyimli Alman politikacıların eleştirisini toplamaya devam ediyor.

`G7 KADROSU TARTIŞMALI`

Alman ARD televizyonunda Anne Will`in programına konuk olan Lafontaine, 'G7 kadrosu tartışılmalı. Putin`in G7`ye davet edilmesi şart' dedi.

Almanya eski Eğitim Bakanı, Sosyal Demokrat Partili Klaus von Dohnanyi ve Bavyera eski Başbakanı, Hıristiyan Sosyal Birliği Üyesi Edmund Stoiber de aynı görüşü dile getirdi.

Rusya`nın G8`den ihraç edilmesinin yanlış bir adım olduğunu kaydeden Stoiber, küresel sorunların tartışılması için katılımına ihtiyaç olduğunu belirterek, 'Elbette Rusya olmadan Suriye sorununun çözümü tamamen imkansız. Rusya olmadan İran sorunu da çözülemez' yorumunda bulundu.

Tüm bunların, Almanya`nın batısında kalan Batı Kampı`nın diğer katılımcılarına anlatılması gerektiğini vurgulayan Klaus von Dohnanyi, 'Sorunların nasıl çözüldüğü onlarla açık şekilde konuşulmalı. Sadece görüşünü paylaşmadıkları için birilerinin ihraç edilmesiyle sorunlar çözülmez' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —