Tarih: 28.11.2021 23:37

Almanya, ABD Kongresi Nord Stream 2 Yaptırımlarının ´Transatlantik Birliğine Zarar Vereceği´ Uyarısında bulundu.

Facebook Twitter Linked-in

 

Alman hükümeti ABD kongre üyelerini Kuzey Akım 2 boru hattına yaptırım uygulamamaya çağırdı ve bunun 'transatlantik birliğe zarar vereceğinde' ısrar etti .

'Kuzey Akım 2´yi hedef alan ABD Yaptırımları, Ortak Bildiri´de Almanya´ya verilen taahhüdü zayıflatacak, ABD hükümetinin güvenilirliğini zayıflatacak ve Ukrayna´yı destekleyen hükümler de dahil olmak üzere Ortak Bildiri´nin başarılarını tehlikeye atacaktır', Alman 'kağıt dışı' tarihli 19 Kasım ve 'gizli' olarak işaretlenmiş söyledi .

Belge, 21 Temmuz´da Başkan Joe Biden ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel tarafından üzerinde anlaşmaya varılan Ukrayna ve Avrupa Enerji Güvenliğine Destek Konusunda ABD ve Almanya´nın Ortak Bildirisine atıfta bulunuyor. Anlaşma, Biden´ın Kuzey Akım 2´den sorumlu şirkete yönelik yaptırımlardan feragat etme kararının ardından geldi. Ortak Bildiri kapsamında Almanya, Rusya´nın Ukrayna ve Avrupa´ya karşı 'enerjiyi bir silah olarak kullanması' halinde, belirli yaptırımlar da dahil olmak üzere harekete geçeceğine söz verdi.

Gazete, Nord Stream 2´nin Almanya´nın Rusya üzerindeki dış politikasını yumuşatmadığını ve Berlin´in 'Rusya´nın Alman-Rus ilişkilerinde bir baskıyı kabul etme pahasına bile uluslararası hukuku ihlal ettiğini tespit ettiğinde Moskova´ya güçlü sinyaller gönderdiğini' savunuyor.
 
Aynı zamanda, belgenin yazarları, Nord Stream 2´nin 'makul bir gaz geçişi sağlandığı sürece' Ukrayna için hiçbir şekilde bir tehdit olmadığı konusunda ısrar ediyor. 'Kağıt dışı' uyarınca, Ortak Bildiri, Almanya ve ABD´nin Moskova´nın 'Ukrayna ile mevcut gaz geçiş anlaşmasını onurlandırmasını ve 2024´ün ötesine geçmesini' sağlamasını sağlıyor.
 

ABD Kongresi ve Ukrayna, Nord Stream 2´ye Karşı Yeni Yaptırımları Savunuyor

ABD´li milletvekilleri, Rus-Alman boru hattına daha fazla yaptırım uygulamayı düşünüyorlar: bu ayın başlarında, bir grup Cumhuriyetçi senatör, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası´nda (NDAA) ABD Başkanı Joe Biden´ı Nord Stream 2 AG´ye yaptırım uygulamaya zorlayacak bir değişiklik önerdi. boru hattından sorumlu firma.
 
Dışişleri Bakanlığı 22 Kasım´da ABD Kongresi´ne, 2019 Avrupa Enerji Güvenliğini Koruma Yasası kapsamında Nord Stream 2 projesiyle ilgili bir gemiye ve Transadria Ltd. adlı 'Rus bağlantılı bir kuruluşa' yeni yaptırımlar uyguladığını bildirdi.
 
Kiev kendi adına, Ukrayna topraklarından geçen karlı gaz geçişi için bir tehdit olarak gördüğü Nord Stream 2 projesinin durdurulmasını aktif olarak savunuyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Moskova´nın Nord Stream 2´nin uygulanmasından sonra transitin çalışmaya devam edeceğini onaylamasına rağmen yeni boru hattına yönelik kongre yaptırımlarını destekledi.
 
 
Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Axios´a Biden yönetiminin Ukrayna´nın endişelerini ihmal etmediğini ve aynı zamanda Berlin ile ilişkileri bozmaya da meyilli olmadığını ileri sürdü :
 
Nord Stream 2, Rusya´dan Almanya´ya uzanan ilk Nord Stream gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak ve böylece toplam kapasitesini 110 milyar metreküpe (3,9 trilyon fit küp) çıkaracak. Projenin sertifikasyonu, Alman enerji düzenleyicisi Bundesnetzagentur (BNetzA) tarafından, Nord Stream 2 AG, boru hattının Alman topraklarında ve karasularında bulunan kısmının varlıklarını ve yönetimini yeni bir Alman kuruluşuna devredinceye kadar askıya alındı. %100 Nord Stream 2 AG´ye aittir.

 Kaynak: https://sputniknews.com/20211128/germany-warns-us-congress-nord-stream-2-sanctions-will-damage-transatlantic-unity-docs-show-1091089295.html 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —