• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Almanya Adalet Bakanı: Çocukları korumak istiyoruz

Almanya Adalet Bakanı: Çocukları korumak istiyoruz

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, Berlin´de reşit olmayan kişilerin evliliklerinin incelenmesi için kurulan çalışma grubuyla, bu tür evliliklerde suiistimal olup olmadığını incelemek ve çocukları korumak istediklerini söyledi.

 

Suriyeli 15 yaşındaki bir kız çocuğunun evli olduğu 21 yaşındaki kuzeni ile Almanya´ya gelmesi, mayıs ayında ülkede bu evliliğin tanınıp tanınmaması konusunda tartışma yaratmış ve reşit olmayan kişilerin evlenme konusunu gündeme getirmişti.

Başkent Berlin´de ise konuyla ilgili önceki günlerde bir çalışma grubu kuruldu. Sputnik´e konuşan Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, bu yolla çocukları korumak istediklerini söyledi.

Maas, 'Sahip olduğumuz tüm imkânlarla çocukları korumak istiyoruz. Mevcut durum rüşte ermemiş kişilerin evliliğini tanıma konusunda büyük çapta bir suiistimal olup olmadığını bulmak için inceleme yapmamız gerekiyor” dedi.

´KONU SADECE SIĞINMACILAR DEĞİL´

Konunun sadece sığınmacıları ilgilendirmediğini vurgulayan Maas şunları söyledi: 'Reşit olmayan Almanya vatandaşlarının da evlenmek için aile mahkemesinden izin alması gerekiyor. Kişilerin aile kurumuna giriş yapmadan önce, suistimal konusunu göz önünde bulundurmak zorundayız ve ne yazık ki böyle olan, zorla evlendirme durumlar var. Buna bir çözüm bulmak istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda federal ve bölgesel yetkililerin konuyla ilgili tekliflerini yönelteceğinden eminim.'




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor