Tarih: 07.05.2018 11:19

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: İran´la nükleer anlaşma sona erdirilmemeli

Facebook Twitter Linked-in

 

Deutsche Welle´nin haberine göre Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Alman ARD televizyonunda dün katıldığı bir programda güncel gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı. İran´ın nükleer faaliyetlerini kısıtlamayı öngören uluslararası anlaşmaya dikkat çeken Steinmeier, bu anlaşmanın sona erdirilmesinin sonuçlarının kestirilemeyeceği uyarısında bulundu. 

ESKİ ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY, ´ANLAŞMA İLE BİR SAVAŞI ENGELLİYORUZ´ DEMİŞ

Steinmeier, 'ABD eski Dışişleri Bakanı John Kerry bu anlaşmayı imzalarken ´Bu imza ile muhtemelen bir savaşı engellediğimizin bilincinde olmalıyız´ dedi. Bu cümle önemli, çünkü bu anlaşmanın iptal olması ve bölgede yeniden silahlanması halinde neler olabileceği hatırlanmak zorunda' dedi.

İran´la sağlanan nükleer anlaşmanın ardından ABD İran´a bazı ekonomik yaptırımları askıya almıştı. ABD Başkanı Donald Trump´ın bu yaptırımların akıbeti hakkında 12 Mayıs´a dek karar vermesi bekleniyor. 

Steinmeier, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel´in geçen haftalarda Washington´a yaptıkları ziyaretlere atıfta bulunarak 'Macron ve Merkel Washington´da sadece ticaret konusunda Avrupa´nın ortak çıkarlarına değil, 10 yıl boyunca müzakere edilen İran´ın nükleer anlaşmasının devam etmesine de işaret ederek doğru yaptı' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —