Tarih: 09.06.2017 09:41

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel´den IKBY´ye ´bağımsızlık´ uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, IKBY´de 25 Eylül´de yapılacak bağımsızlık referandumunu değerlendirdi. Libya ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklama yapan Gabriel, tek taraflı adımların bölgede sıkıntıları arttırabileceğini söyledi. 

´IŞİD´E KARŞI MÜCADELE KAZANILMADI´

'Irak´ın bütünlüğünü tehlikeye atmak, sınırları yeniden çizmeye kalkmak doğru bir yol değil ve bu Bağdat ile Erbil´de zaten var olan istikrarsız durumu daha da zorlaştırır' diye Gabriel, tarafları diyaloğa davet etti.

IŞİD´e karşı mücadelenin henüz kazanılmadığını belirten Sigmar Gabriel, sorunların üstesinden birlikte daha kolay gelineceğini söyledi. Gabriel, bugüne kadar elde edilen kazanımların basitçe harcanmaması gerektiğini belirtti.

Almanya, 2014´te IŞİD´e karşı mücadelede Iraklı Kürtlere yardım kararı almıştı. Erbil´de kurulan kampta, 130 Alman askeri Peşmerge güçlerini eğitmeye başlamıştı. 

Almanya ayrıca, Peşmerge güçlerine Eylül 2014´ten bu yana 32 bin silah, 90 milyon euro değerinde 30 milyon mermi ve çok sayıda mühimmatın yanı sıra, önemli miktarda Milan tanksavar füzeleri de vermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —