• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Almanya Dışişleri Bakanı Maas´tan Trump´a Rusya yanıtı: Tutsak değiliz

Almanya Dışişleri Bakanı Maas´tan Trump´a Rusya yanıtı: Tutsak değiliz

NATO zirvesinde ´Almanya´nın Rusya´nın esiri haline geldiği´ iddiasında bulunan ABD Başkanı Donald Trump´a yanıt veren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya´nın kimsenin tutsağı olmadığını vurguladı.

 

Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinde Almanya´nın tamamen Rusya tarafından kontrol edildiğini ve Rusya´nın esiri olduğunu öne sürmüştü. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel´in ardından Dışişleri Bakanı Maas da Trump´ın bu sözlerine tepki gösterdi.

Maas, 'Biz, ne Rusya´nın ne de ABD´nin tutsağıyız. Biz, özgür dünyanın garantörlerinden biriyiz ve öyle kalacağız' ifadelerini kullandı.

Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinde 'Almanya tamamen Rusya tarafından kontrol ediliyor. Çünkü enerjisinin yüzde 60-70´ini Rusya´dan alıyor… Almanya Rusya´nın esiri. Kömür madenlerini kapattılar, nükleer santralleri kapattılar. Doğal gaz ve petrolün büyük kısmını Rusya´dan alıyorlar. Bence bu NATO´nun ilgilenmesi gereken bir mesele ve çok uygunsuz' demişti.

Merkel, Trump´a şu yanıtı vermişti: 'Biz özgürlükte birleşmiş Federal Almanya Cumhuriyeti´yiz. Bu yüzden de bağımsız politikalarımızı üretip bağımsız kararlarımızı alabiliyoruz'.


17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor