Tarih: 15.09.2016 15:01

Almanya Dışişleri: Suriye´deki barışı, daha savaş başlamadan kaybetmiştik

Facebook Twitter Linked-in

 

Alman Zeit Online sitesine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeier, 'Suriye´de barışı, daha savaş başlamadan kaybetmiştik' dedi. Batı´nın Suriye´deki pek çok hata yaptığını ve Arap Baharı olarak adlandırılan ayaklanmalara katılan ´gösterici ve demokratların´ da bundaki katkısının büyük olduğunu itiraf eden Steinmeier, Rusya ve ABD´nin ortak hazırladığı ateşkes planının ise umut ışığı ve ´ihtiyatlı iyimserlik´ yarattığını söyledi.

Steinmeier şu ifadeleri kullandı: 'Ruslar Amerikalılarla aynı oranda işbirliği istiyor. Amerikalılar da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın ateşkese uymasının garanti edilmesi koşuluyla işbirliğine hazır.'

´YÜZLERCE SİLAHLI GRUP VAR, HER ŞEYİ KÜL EDEBİLİRLER´

Diğer taraftan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry´nin kendisinden anlaşmayı Arap dünyasında kabul ettirmeye çabalamaya çağırdığını aktaran Steinmeier, 'Ancak durum Ukrayna´nın doğusundan farklı. Suriye´de yüzlerce silahlı grup var. Her birinin her şeyi kül etme potansiyeli var' ifadelerini kullandı. Ancak Steinmeier, bölgeden gelen ilk mesajların bir şans olduğuna işaret ettiğini vurguladı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —