Tarih: 07.01.2018 20:41

´Almanya, İsrail devletini tanımayan göçmenleri sınır dışı edecek´

Facebook Twitter Linked-in

 

Politico´dan Laurens Cerulus´un aktardığına göre, Başbakan Angela Merkel´in liderlik ettiği Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ittifakı, Almanya´da ´anti semitizmin her türlüsünü´ sınır dışı edilme gerekçesi haline getirecek bir mevzuat tasarısı üzerinde çalışıyor.

Die Welt gazetesinin haberine göre ´Yahudilerin yaşam biçiminin mutlak kabulü´ entegrasyonun temel ölçütlerinden biri olarak kabul edilecek. Habere göre 'Almanya´daki Yahudi yaşam biçimini, ya da İsrail devletinin varlığını tanımayanlar' Almanya´da yaşama hakkına sahip olamayacak.

​Tasarının Yahudi soykırımını anma günü olan 27 Ocak tarihinde meclise sunulacağı belirtildi.

´KARARLILIKLA KARŞI ÇIKACAĞIZ´

Konuyla ilgili olarak konuşan CDU ve CSU ittiffakının başkan vekili Stephan Harbarth ´Arap ve Afrika kökenli göçmenlerin anti semistliğine kararlıklıkla karşı çıkacağız´ ifadesini kullandı. 

ABD Başkanı Donald Trump´ın, ABD´nin İsrail Büyükelçiliği´ni Tel Aviv´den Kudüs´e taşıma kararının ardından Almanya´da düzenlenen bir eylemde İsrail bayrağı yakılması tartışma konusu olmuştu. Alman kamuoyunun bir bölümü duruma tepki göstermişti.

Önergenin yaşanan bayrak krizinin üzerine gelmesi dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —