Almanya: Ortadoğu´da gerilimin artmasını önlemek için her şeyi yapacağız

Almanya: Ortadoğu´da gerilimin artmasını önlemek için her şeyi yapacağız

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Ortadoğu´daki durumun çok ciddi olduğunu belirterek, askeri gerilimin artmasını engellemek için her şeyi yapacaklarını bildirdi.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Federal Meclis´te İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ilişkin düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, nükleer anlaşmanın başarısız olması durumunda bölgenin yangın yerine dönüşebileceği uyarısında bulundu. 

'Ortadoğu´daki durum çok ciddi' ifadelerini kullanan Maas, bölgenin  yangın yerine dönüşmesi durumunda, bunun özellikle Avrupa´nın güvenliği için ağır sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Bunun için bazen küçük bir kıvılcımın de yetebileceğini vurgulayan Maas, 'Askeri gerilimin artmasını önlemek için her şeyi yapmalıyız ve yapacağız' diye konuştu.

İran´ın şimdiye kadar nükleer anlaşmaya uyduğuna işaret eden Maas, çok taraflı iş birliğinin burada başarılı olduğunu gösterdiğini kaydetti.

ABD´YE ELEŞTİRİ

Maas, ABD´nin bu anlaşmadan ayrılmasına ise hala anlam veremediğini belirtti. ABD´yi eleştiren ve İran konusunda diplomatik çözüm bulunması için çağrıda bulunan Maas, 'Tek taraflı maksimum baskı stratejisinin bizi ileriye götüreceğine inanmıyoruz' dedi.

Maas, Brüksel´de pazartesi günü Avrupa Birliği´ne (AB) üye ülkelerin dışişleri bakanlarının ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştüklerini anımsatarak, ABD ile aynı hedeflerin peşinde olduklarını ancak bunun için gidilecek yolun farklılık arz ettiğini belirtti. 

'Maksimum baskı her zaman istenmeyen gerilimi artırma riskini de taşır' diyen Maas, son günlerde yaşananların bu riskin somut ve belirgin olduğunu gösterdiğini aktardı.

Maas, AB ülkelerinin nükleer anlaşma konusunda birlikte hareket ettiğini ve 28 ülkenin de İran ile yapılan nükleer anlaşmanın arkasında durduğunu ve İran´ın da nükleer anlaşmaya uyması gerektiğini kaydetti.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading