• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Almanya Savunma bakanının Suudi Arabistan´da başını örtmemesi tartışma yarattı

Almanya Savunma bakanının Suudi Arabistan´da başını örtmemesi tartışma yarattı

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ve heyetindeki kadınlar geçen haftaki Suudi Arabistan ziyaretinde başını örtmeyi ve abaye giymeyi reddetti. Bakanın tavrı sosyal medyada bazı Suudi kullanıcıların tepkisini çekti.

 

Riyad ziyareti sırasında Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve 2. Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile başta savunma alanı olmak üzere ikili ilişkileri güçlendirme yollarını görüşen Leyen ve heyetindeki kadınlar başlarını örtmeyi ve Suudi Arabistan´ın yerel kıyafeti abayeyi giymeyi reddetti.

Leyen görüşmelerde lacivert bir takım elbise giymeyi tercih etti.

´KADINLARIN ABAYE GİYMEYE ZORLANMASI BENİ RAHATSIZ EDİYOR´

Das Bild´in haberine göre Leyen 'Heyetimdeki hiçbir kadın abaye giymek zorunda değil. Giyeceğiniz kıyafetleri seçme hakkı hem erkek hem de kadınların paylaştığı bir hak. Kadınların abaye giymeye zorlanması beni rahatsız ediyor' dedi.

´BU BİR HAKARET´

Leyen´in seçimi sosyal medyada bazı Suudileri kızdırdı.

​Twitter´da bir kullanıcı 'Almanya Savunma Bakanı´nın Suudi Arabistan´da tesettüre girmemesi kasıtlı. Bu Suudi Arabistan´a yönelik bir hakaret' dedi.

MERKEL BURKA´NIN YASAKLANMASI ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Leyen´in tesettür karşıtı tutumunun Almanya Başbakanı Angela Merkel´in burkanın Almanya´da yasaklanması çağrısı yapmasının hemen ardından gelmesi de dikkat çekti.

Yüzü tamamen örten peçenin Müslüman kadınların ülkeye entegrasyonunu engellediğini savunan Merkel, ülke genelinde bir burka yasağını destekleyeceğini söylemişti.

Daha önce ABD First Lady´si Michelle Obama da Suudi Arabistan ziyareti sırasında türban takmayı reddetmişti.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor